Феноменално! България получи огромна пратка от Германия! Бойко онемя! Меркел ни подари

Феноменално! България получи огромна пратка от Германия! Бойко онемя! Меркел ни подари

Федералното министерството на вътрешните работи на Германия дари на Главна дирекция „Гранична полиция“ 12 нови високопроходими автомобила.

В базата на Специализирания отряд за въздушно наблюдение на Главна дирекция „Гранична полиция“ се състоя официална церемония за предоставяне на дарението, съобщи bradva.bg.

Д-р Хелмут Тайхман, ръководител на отдел „Федерална полиция“ във Федералното министерство на вътрешните работи връчи ключовете на 12 нови високопроходими автомобила на заместник-министър Филип Гунев с думите: „Миграционният натиск, под който се намира България, е значителен. Българската „Гранична полиция“ трябва да пази границите с Турция и с Гърция. Ние много добре съзнаваме, че голяма част от мигрантите се стремят да стигнат до Германия.

Германският федерален канцлер преди няколко дни заяви, че ситуация като тази от лятото на 2015 г. не бива да се повтаря. В този смисъл е важно да допълваме нашето сътрудничество чрез двустранни мерки и отвъд операциите на ФРОНТЕКС.

Радвам се да предам днес тези автомобили, които са предназначени за използване за операции по трудните от топографска гледна точка граници на България.“

По думите на Гунев, помощта на Федералното министерство на вътрешните работи на Германия е символ на подкрепата в опазване на външните граници на ЕС, признание и оценка за усилията на България.

„Можете да разчитате, че ние винаги ще бъдем на ваша страна“, изтъкна Петер Колб, министър-съветник в посолството но Федерална Република Германия в България.

Признание към правоприлагащите органи на германските партньори изрази и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, който благодари сърдечно за всички жестове на подкрепа през годините. Той посочи, че безвъзмездно предоставената на Главна дирекция “Гранична полиция” транспортна техника е изключително навременна и необходима за повишаване на мобилността в охраната на границата, пише Пик.

Всичките 12 високопроходими автомобила ще бъдат използвани за противодействие на незаконната миграция и трансграничните престъпления по българо-турската граница.