Шокиращ разказ на водолаз за останките от падналия Ту-154 ужаси света! Извадили...

Шокиращ разказ на водолаз за останките от падналия Ту-154 ужаси света! Извадили от морето жертви с…

Водолаз, участвал в операцията по изваждане на телата от разбилия се Ту-154 в Черно море, направи шокиращи описания на видяното под водата.

Мъжът, пожелал да остане анонимен, споделя, че първите тела, извадени от водата, са претърпели ужасяващи деформации, пише английският Мирър.

„Едната жена нямаше очи“, споделя водолазът пред вестник Московски комсомолец. „Беше жена на около четиридесет години, имаше червен куфар, плаващ до нея“, разказва още той, пише pik.bg.

По думите му тя е била облечена в палто, което е било лошо разкъсано. „Цялата беше изпотрошена… като че ли нямаше кости по себе си“, добавя водолазът.

„Открихме още две тела във водата на около километър от брега. Бяха двама военни мъже в униформи, които бяха много разкъсани. Млади хора, на около 30-35 години. Целите им тела бяха изпотрошени…“, разкрива още мъжът, участвал в операцията по изваждане на телата.

„Това е, не мога да говоря повече за случилото се, много е трудно“, завършва водолазът.

Запитан дали е имало пожар или доказателства за за експлозия по телата на жертвите, той казва: „Бог знае. Дрехите им бяха мокри. Трудно е да се каже от кожата на лицето дали е изгоряла или надраскана при такъв зверски удар в нещо твърдо.“

Припомняме, че самолет Ту-154, собственост на Руското военно министерство и изпълняващ полет към Сирия, падна в Черно море недалеч от Сочи. При инцидента загинаха 92 човека, които са се намирали на борда на лайнера, в това число артисти от ансамбъл „Александров“, журналисти и общественият деятел Елисавета Глинка, известна като Доктор Лиза.