Извънредно! Току що! Разкриха тайна за Джордж Майкъл, от която ще ви...

Извънредно! Току що! Разкриха тайна за Джордж Майкъл, от която ще ви се свие сърцето

Тези дни почитателите на Джордж Майкъл по целия свят скърбят след кончината му. Своите съболезнования изразиха звезди от шоубизнеса и крупни политици. За артиста днес говорят не само като за талантлив музикант – автор на световно известни хитове, а и като за човек, дарил анонимно милиони за благотворителност.

„Джордж Майкъл е работил анонимно в приюти за бездомни, където и аз съм била доброволка. Никога не съм разказвала това по негова молба. Такъв бе той”, пише актрисата Емилин Мондо.

Песента си Jesus to a child Джордж пише в памет на покойния си партньор Анселмо Фелепа, който си отиде от СПИН. Но дори и песента, най-добрата песен, не може да излекува и върне: Джордж Майкъл години наред е спонсорирал тръст, занимаващ се с борбата срещу ХИВ. След неговия приятел почива и майка му, от рак. Тогава певецът превежда огромна сума за лечение на онкоболни. А в болницата, в която лекарите се опитвали да спасят майка му, той организирал безплатен концерт за медиците.

Записи от него няма. Все пак Майкъл не е афиширал този концерт, не го е провел с цел реклама. Само като благодарност към онези, които се грижели за майка му.

 

Блиц