ИЗВЪНРЕДНО! СПОДЕЛИ С ВСИЧКИ! Току що съобщиха! България бедства! (ЕТО КАКВО СТАВА)

ИЗВЪНРЕДНО! СПОДЕЛИ С ВСИЧКИ! Току що съобщиха! България бедства! (ЕТО КАКВО СТАВА)

Сподели

24 часа

Спират тировете по републиканската пътна мрежа без магистралите Затворени за движение са всички пътища в Източна България – на територията на областите Бургас, Варна, Добрич, Търговище, Шумен и частично Разград. За всички коли има забрана и за проходите без Петрохан.

Това съобщи на извънреден брифинг за усложнената зимна обстановка регионалният министър Лиляна Павлова след оперативното заседание на кризисния щаб, в което участие взе и премиерът в оставка Бойко Борисов. Цялата републиканска пътна мрежа е затворена за тежкотоварни автомобили с изключение на магистралите „Люлин“, „Струма“, „Тракия“ до Зимница, „Марица“ и София-Калотина. Апелираме към всички граждани и превозвачи да не се тръгва на път до сутринта, когато ще има нова информация, каза Павлова.

Дали има промяна в ситуацията ще е ясно в 7,45 часа, когато Агенция пътна инфраструктура ще даде нов брифинг.  64 населени места със 21 000 абоната на територията на ЕВН са без ток, съобщи и енергийният министър Теменужка Петкова. Ураганният вятър е скъсал електропроводи. Над 75 екипа работят по отстраняване на повредите. На територията на „Енерго-про“ в Добричко има 5 селища без ток – 4 във Варненско и едно в Добричко. Засегнатите абонати са 2056. И при „ЧЕЗ“ има 5 населени места без електричество – в района на Сандански с около 1300 абоната.

В столицата 120 машини чистят пътищата, в кризисните центрове са настанени 204 бездомници, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Има готовност да се приемат хора и през цялата нощ. Няма бедстващи хора по пътищата на страната. Последните закъсали в преспите 20 автомобила с 40 човека в Добричко са изведени.

За повече информация вижте тук.

 

 

Сподели