Никой не очакваше! Жесток удар за участник във ВИП Брадър! Зрителите са...

Никой не очакваше! Жесток удар за участник във ВИП Брадър! Зрителите са в потрес!

2512

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) спечели на първа инстанция дело срещу варненския бизнесмен и бивш общински съветник Веселин Данов, предаде „Дарик“.

Според решението на Окръжния съд в морската столица той ще се раздели с имоти на обща стойност близо 4,2 млн. лв. Сред тях са хотел „Ной“ в местността Кабакум, жилища във Варна, стопанска постройка в Шумен, земеделска земя на територията на няколко населени места в община Аврен, гори на територията на община Трявна и пистолет „Глок”. На отнемане подлежат и суми от продажба на ниви и автомобили.

Процедурата срещу Данов е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност. Тя стартира, след като влезе в сила присъдата на бизнесмена за участие във въоръжена организирана престъпна група за склоняване към проституция и пране на пари.

През 2009 г. Веселин Данов постигна споразумение с Варненската окръжна прокуратура по т. нар. мегадозанание и получи 3-годишна ефективна присъда. Заради добро поведение той беше освободен предсрочно от затвора.