Бойко разтресе ефира! Появи се по БТВ и обяви: „Сега си взимам...

Бойко разтресе ефира! Появи се по БТВ и обяви: „Сега си взимам телефона и пращам СМС на

1645

Бтв

Не съм изпращал есемес на Герджиков, не пиша на никого есемеси. Откъде накъде смяната на политическия съветник на Огнян Герджиков ще ми я приписват на мен. Това са само лъжи. Това каза в предаването „120 минути” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод твърденията, че е поискал освобождаването на Иван Гарелов като съветник на настоящия служебен премиер.

„Не ме интересува Гарелов, какъв е Гарелов – 74-годишен бивш агент на ДС, допълни Борисов.

„Питам кое дава възможност това да се каже – как ще се управлява съдебна система с есемеси? Това е несериозно. 26-ти ще мине, на 27-ми ние трябва да обединим народа и да направим стабилно управление. Това е проблемът, който стои пред нас.

Не съм изпращал есемес на Герджиков, не ме интересува, не се занимавам с такива неща.

Извинявам се, защо не върнат главния секретар на МВР за изборите? Защо не върнат всички уволнени досега с есемес?

Искате ли, сега ще си взема телефона, ще напиша един есемес на Герджиков и ще чакаме да видим дали ще ги върне”, допълни бившият премиер.

„Господин Герджиков, много ви моля, върнете всичките тези уволнени хора на власт, да не ви пиша есемес тогава“, допълни Борисов.

На въпрос вярва ли, че в твърденията на Доган, че партия ДОСТ е проводник на неоосманизма, Борисов отвърна, че той до вчера е бил председател на партията.

На въпрос ако хипотетично външният министър на Турция дойде в България, за да агитира за референдума в Турция, бившият премиер отговори, че ако са спечелили изборите биха го направили по начина, по който са го правили досега:

„Колега, нямаш работа по тези теми в България. Имаме една уговорка и тя е границата да се пази взаимно от двете държави, да няма мигрантски натиск, Балканският път обикаля България”.

Трябва да съумеем да запазим добросъседството обаче, каза още Борисов.