Главоломно! Иван Ласкин взриви нова експлозия във „Фейсбук“! Удари най-известният българин! Самият

Главоломно! Иван Ласкин взриви нова експлозия във „Фейсбук“! Удари най-известният българин! Самият

1987

Актьорът Иван Ласкин направи изключително краен и циничен коментар в социалната мрежа Фейсбук във връзка с интервю на художника Христо Явашев-Кристо, предаде „Пик“. Острите му думи са по повод интервю на световноизвестния творец, в което се изказва доста нелицеприятно по адрес на родината си България.

Преди дни германският вестник „Цайт“ публикува разговор с Христо Явашев – Кристо, цитиран и преведен на български от „Дойче веле“. В него художникът заявява: „Именно там (в Прага) реших, че никога повече няма да се върна в тъпата България“.

Думите на твореца явно са изкарали извън нерви Иван Ласкин, който изригна по доста груб и вулгарен начин в социалните мрежи: „Моята България не е “тъпа”! Т*п си ти, господин, Кристо ли си, ла*но ли си… Обиколил съм, глуп*ко, всички големи музеи в Европа. Знам на какво да се възхищавам. Твоето “изкуство”, може да се закупи от поделението в Русе и се нарича понтонен мост! И си го инсталирай в т*пия г*з. А, относно твоите опаковки, инсталации и пърформанси… ти гл*пако, който отказва да говори Български език и нарича България т*па, не ставаш дори за санирач на сгради! М*ло*мник – България била тъпа! Вземи един найлон и опаковай жена си, ид*от такъв!“