Ексклузивно! Клип на ДОСТ побърка България! Искат реванш за

Ексклузивно! Клип на ДОСТ побърка България! Искат реванш за

1608

Изселнически организации агитират за партията на Лютви Местан

Рекламен клип в Турция на турски език агитира изселниците от България, които живеят в южната ни съседка, да гласуват за партия ДОСТ, като прокарват темата за мъчителния спомени от възродителния процес.

Нас ни откъснаха от Кърджали, Разград, Бургас, Шумен, но майките ни не успяха да откъснат от нас, разказва женски глас на фона на черно-бели снимки, пише „24 часа“.

По-късно в пропагандния клип се появява тъжен  мъжки глас, който разказва: „Да, откраднаха ни мечтите, майките, всичко, което имахме, го унищожиха. Но едно нещо не успяха да вземат – приятелството помежду ни. Вървейки по този път ние още веднъж станахме приятели, застанахме на правилния път. Нашите младежи няма да преживеят това, което преживяхме ние – ще бъдем едно цяло.“

В клипа се прокарва внушението, че трябва да се пътува към България и да се подкрепи партия ДОСТ, защото това е реванш за Възродителния процес. Обяснява се още, че ДПС върхушката е изоставила своите хора, а подкрепата за ДОСТ е подкрепа за останалите в България турци, допълва „24 часа“.
Изданието посочва, че в Турция агитацията за ДОСТ върви на различни нива, като в нея се включват не само министри, но и околийския управител на Истанбул Осман Аслан Джанбаба, както и изселническата организация „Бултюрк“.