Леле каква рецепта ми дадоха за домашен омекотител, вече не си слагам...

Леле каква рецепта ми дадоха за домашен омекотител, вече не си слагам даже парфюм и само ходя и мириша дрехите си

1633

Домашен омекотител : Дрехи, нежни на допир, със свеж аромат

Всички ние знаем, че при пране се препоръчва освен използването на прах и другите подобни на него препарати, да се добавя в пералнята и омекотител. Без него бельото и дрехите могат да получат неприятна миризма, но често промишлените омекотители не дават желания ефект, а и са доста скъпи.

 

Налице е добре познат и често описван метод – добавяне на оцет в изплакването.

Той много добре омекотява водата и не позволява да се задържат остатъци от перилен препарат в пералнята и по облеклото.Ние решихме да подобрим този процес и да ви предложим рецепта за домашен омекотител, който не само ще направи дрехите ви по-меки, но също така ще им придаде свеж аромат.

Направете изпирането лесно, евтино и с дълготраен ефект. Особено подходящо е да го използвате при пране на детски дрехи, бельо или дрехи за хора с чувствителна кожа. Много по-добре е да си го приготвите, отколкото да купувате скъпи омекотители, пълни с химия, от магазина.

 

Ще ви трябват:

Бутилка 9 %-ов оцет, Стрък мента (можете да си я купите от супермаркета или на пазара) Бурканче с капак.

Приготвяне:

Сложете ментата в буркан, като може малко да я накълцате и да е като каша. Изсипете оцета при ментата. Покрийте и оставете да престои в продължение на 24 часа. Прецедете през сито и отстранете листата от мента. Ароматният оцет изсипете в бутилка и затворете капака.

Как да използвате:

С всяко пране в пералнята в отделението за препарат при изплакване (или за омекотител) добавяйте 1/3 чаша ментов оцет.

Дрехите ви ще бъде изключително меки и свежи и ще имат прекрасен аромат!