СЛАВИ ТРИФОНОВ С РАЗТЪРСВАЩИ ДУМИ! МИНУТИ СЛЕД КАТО СПРЯХА ШОУТО МУ ОБЯВИ:...

СЛАВИ ТРИФОНОВ С РАЗТЪРСВАЩИ ДУМИ! МИНУТИ СЛЕД КАТО СПРЯХА ШОУТО МУ ОБЯВИ: ГОТВЕТЕ СЕ, УТРЕ ЩЕ

1473

Журналистът Васил Иванов с първа реакция, след като заради него бе цензурирано тазвечершното шоу на Слави Трифонов. Той написа гневен пост в социалната мрежа фейсбук, където обяснява как е преминал записа на шоуто и какво се е случило след това. Ето какво написа Иванов:

„Спряха Шоуто на Слави заради моето участие! Заснехме предаването, разказах и показах неопровержими факти за оказваната върхрху мен цензура от Нова телевизия, публиката онемя. 15 минути преди излъчванета Слави ми се обади и ми каза, че шефовете на БТВ са му заявили, че частта с моето участие няма да бъде излъчена, а тя бе 35 минути. Той е отказал категорично да се пусне без моето участие. Не мога да повярвам, че БТВ спира предаване, в което журналист от конкурентната медия разказва за цензурата, налагана му в нея. Това доказва, че центъра на политическата цензура(защото аз показах политическа корупция и свързаното с това мое цензуриране) е един и същ. И вече едва ли някой ще се усъмни в думите ми, че съм жестоко цензуриран от 1 година насам. Браво на Слави – оказа се истински мъж. Утре на пресконференция ще повторим предаването, както бе заснето днес. Ще се предава по интернет. Колеги, информация за подробностите – към Шоуто на Слави.“, написа той.

Припомняме, че гост в днешния епизод трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който напусна Нова телевизия. Той трябваше да изнесе скандални данни за наложена му цензура от страна на медията. Както БЛИЦ съобщи, в профила си във Фейсбук днес журналистът съобщи, че по време на гостуването си в Шоуто на Слави ще обяви защо е взел решението да се раздели с медията.

От Нова телевизия също излязоха с официална позиция по скандалното напускане на Иванов.

Междувременно стана ясно, че дългогодишният кадър на Нова телевизия е първата жертва на задкулисната цензура на „Капитал“. Предаването на Трифонов тази вечер започна с надслов: „Планираният за днес епизод няма да бъде излъчен поради несъответствие с телевизионното съдържание“.

От bTV минути след началото на шоуто излязоха с изявление защо то е спряно, а самият Слави Трифонов изпрати писмо до медиите с обещание за пресконференция утре, допълва Блиц.