Винаги се питах защо моите макарони не ставаха като тези в ресторанта,...

Винаги се питах защо моите макарони не ставаха като тези в ресторанта, е сега разбрах, всичко се крие в това

970

Да приготвите ястие с макарони , особено ако държите да е по-просто, има различни начини. Хората, които обожават процеса на готвене и искат да се насладят на истинския вкус на храната, често  искат да направят всичко правилно.

Готвенето не е толкоз трудно.

Най-важното е внимателно да се планира и правилно да се изпълни.Ако сте достатъчно опитен готвач и вече търсите правилните методи за приготвяне на различни ястия, то този съвет ще ви се понрави. Особено ако обичате макаронени изделия

Вкусът на макароните в ресторантите е значително по-различен от този на приготвените в домашни условия. И това не е само заради самите тестени изделия. От голямо значение е фактът, как вие ги поднасяте на масата.

Как постъпват повечето хора: те варят макароните, а след това ги отцеждат в гевгир или сито, след което ги поднасят със соса в отделна чиния. На пръв поглед, това е логичен подход. Оказва се, че това не е съвсем вярно, тъй като макароните са лепкави!

Ако искате да приготвите макарони като истинските професионалисти, отначало ви е нужна малка подготовка. Първо се уверете, че сосът е приготвен правилно. Вземете черпак и малко масло.

Когато дойде време да отцеждате макароните, просто извадете половината и ги прехвърлете в съда със соса. Това ще позволи на макароните да абсорбират соса. Когато вие прецеждате водата, заедно с нея изтича и всичкото нишесте, заради което макароните стават твърди.

Когато преместите всички макарони в соса, вземете с черпака вода от съда, в който сте сварили макароните, и полейте малко отгоре. Накрая сложете в полученото ястие малко масло, в зависимост от рецептата, по която готвите. Смесете всичко заедно и се насладете!