Взех мръсните кухненски кърпи, сложих ги в един найлонов плик и пъхнах...

Взех мръсните кухненски кърпи, сложих ги в един найлонов плик и пъхнах в микровълната, резултатът ме шокира направо

1181

Как да почистите кухненските кърпи с помощта на микровълната?

След като извадих от перална машина последната партида пране, се оказа, че по кухненските кърпи са останали упорити петна, произходът на които е труден за припомняне. Веднага възникна идеята, дадена от майка ми, да започна досадната процедура по възстановяване на любимите ми кърпи. Ето ме в двадесет и първи век на двора да изварявам кърпите на плоча…

С тези мисли и препълненото пране, отидох в кухнята и веднага след като видях микровълновата фурна, си спомних за един метод за отстраняване на петна от тъкани, които могат да се мият с вода при висока температура.

Как да изчезнат петната върху кухненските кърпи?

Така че, съберете всички кърпи, вземете сапун за премахване на петна (възможно най-евтиния) и обикновена найлонова торбичка. Накиснете кърпата, изцедете я добре и я натрийте със сапун.

Поставете кърпата в найлоновата торбичка, без да я затваряте и я изпратете в микровълновата фурна. Изберете средна мощност и задайте на таймера 1 минута и половина. Вземете кърпата с помощта на щипки (Внимавайте, тъй като е наистина гореща!). Изплакнете кърпата в чиста вода – готово. Петната са изчезнали!