Култови бисери на абитуриенти за матурата! Ето с каква подготовка и култура...

Култови бисери на абитуриенти за матурата! Ето с каква подготовка и култура влиза в живота новия випуск

4108

Абитуриентите от Бургас  се затрудниха сериозно с четвърия модул на матурата – литературната тема, която тази година бе  „Човекът, обществото и неговите ценности” или „Човекът като личност”, съобщи „Флагман”, като се позова на анкета сред завършващите. Оказа се, че голяма част от тях не знаеха по какво са писали.

Ето някои от изказванията на  абитуриентите, след като излязоха от  СУ „Св. Св. Кирил и Методий”:

-Зрелостник, представил се като „Изгрев” каза следното: Написах си заглавието.

На „абв-то”  направих всичко! Всички запалихме по 1 свещичка преди матурата за късмет. Надявам се да изкарам поне 8(!) като оценка.“

Деница от СУ „Петко Росен”: „Първите два модула ги направихме без проблем. По есето писах малко – аз писах за обществото, неговия характер, ценностите, че човек трябва да се уважава и ако не се уважава, не може да уважава хората. Все пак това е есе!“

На въпрос колко време са се подготвяли зрелостниците, отговорите варираха между „въобще” и 1 месец. „От 7-ми клас не съм сядал да пиша… и това е”, извика култовият тийнейджър, представил се за „Изгрев”.

Имаше и по-интересни отговори. Група завършващи, събрали се пред входа на школото, обсъждаха задълбочено миналия вече изпит.

„На мен ми се стори лесна матурата, темата – също. Очаквах да се падне това, по-скоро се надявах. Готвих се близо месец”, каза Кристина от СУ „Димчо Дебелянов”.

Само времето ще покаже какви са резултатите от матурите тази година. Надеждата е, че няма те за пореден път да са по-ниски от предходната.