дом Oбщество ГРЪМНА СЕГА: МАСОВ РАЗСТРЕЛ В СЪДА! НАДУПЧЕНИ СА ПОЛИЦАЙ И АДВОКАТ! НАПАДАТЕЛЯТ...

ГРЪМНА СЕГА: МАСОВ РАЗСТРЕЛ В СЪДА! НАДУПЧЕНИ СА ПОЛИЦАЙ И АДВОКАТ! НАПАДАТЕЛЯТ СИ ПРЪСНА ГЛАВАТА!

822

На 4 юли нa 78-годишна възраст почина доайенът на варненската детска хирургия доц. д-р Александър Шейтанов, съобщиха от Медицинския университет.

Той оставя ярка диря в медицинските среди във Варна като ерудиран преподавател на няколко поколения млади специалисти и на блестящ лекар, с огромен принос при утвърждаването на детската хирургия в Североизточна България и на катедрата към Медицинския университет.

Роден е на 05.03.1939 г. в Шумен. Завършил e средното си образование във Варна и медицина в Бърно, Чехия през 1962 г. Придобива специалности – обща хирургия (1974) и детска хирургия (1976). Специализирал е в Прага и Москва. Работил е като ординатор в здравен пункт в Белослав – Варненско (1962 – 1965), ординатор в хирургическото отделение на Градска болница – Варна (1965 – 1967) и ОРКБ – Варна (1967- 1973). Избран е за асистент в Катедрата по обща хирургия през 1973 г. Хабилитиран е като доцент и ръководител на клиниката по детска хирургия към Медицински университет – Варна през 1988 г.

През 1982г. защитава дисертация на тема: „Дренажни методи за лечение на острите белодробни деструкции в детската възраст“. Основните научни проблеми, които разработва, са в областта на детската и спешната детска хирургия, както и на хирургията при новородени. Съавтор е на монографията „Оториноларингологична помощ в Северна България“. Има 7 рационализации и едно изобретение, както и 126 публикации в наши и чужди списания и сборници, пише „Черно море“.

Член е на дружеството на детските хирурзи в България и на Международното дружество на детските хирурзи.

Поклонението ще се състои на 7.07.2017 г. (петък) от 15 часа на Централните варненски гробища.

Поклон пред светлата му памет!

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи