дом Свят О, Господи! Всичко става в последната секундада! Миг преди да се разбие...

О, Господи! Всичко става в последната секундада! Миг преди да се разбие жестоко, авиодиспечерът го

557

Самолет на авиокомпанията Air Canada се приземил в Сан Франциско заради грешка на пилота не на пистата за приземяване, а на мястото за излитане, където се намирали още четири машини с пътници.

Само мигновената реакция на авиодиспечера предотвратила сблъсъка, който според мнението на специалистите е щяло да се превърне в най-голямата катастрофа в историята на авиацията. Както съобщава британското издание „Дейли Мейл“, диспечерът забелязал, че Airbus 320 се приземява на грешното място и веднага дал нареждане на екипажа на самолета да набере височина.

Пилотът незабавно реагирал от своя страна и лайнерът направил втори кръг около летището, след което се приземил без произшествия.  В момента сътрудниците на летището и представители на авиокомпанията Air Canada провеждат разследване и не желаят да коментират случилото се до неговото завършване.  На борда на летящия от Торонто Airbus 320 са се намирали 135 пътници и петима души екипаж. Не се уточнява колко души е имало в самолетите, които са очаквали да излетят в момента на предотвратения инцидент.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи