дом Oбщество Току що обявиха! След внезапната смърт, която попари България обявиха: Обичаният...

Току що обявиха! След внезапната смърт, която попари България обявиха: Обичаният от всички

398

Както Блиц писа петричкият Павароти, както още викаха на певеца, издъхнал внезапно по време на почивка на язовир „Батак“.

Новината за смъртта на 55-годишния изпълнител разтърси петричани и цялата музикална общност в страната. Музикантът и изпълнител остави трайни следи в музикалната култура на Пиринския край. С песните му са свързани поколения петричани, а гласът на Влади Вълчев е разпознаваем и отвъд пределите на родината ни.

Той има две песни, посветени на Ванга. За първата от тях е ходил преди близо 20 години при пророчицата и я попитал дали е съгласна той да я пее и включи в албум, а тя му дала благословията си. В едно от интервютата си Вълчев казва: „Ванга много обичаше да слуша пирински народни песни.

Обичаше млади момичета да пеят около дома ѝ и да ги слуша. Харесваше и моите песни“. Владислав Вълчев е с дългогодишна музикална кариера, изпълнител на народни песни и ръководител на оркестъра към читалище „Братя Миладинови – 1914“ в Петрич, многократен победител в конкурса „Пирин фолк“.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи