дом Oбщество Клозетите на улицата в Бургас надминаха всичко познато в България! Вътре има...

Клозетите на улицата в Бургас надминаха всичко познато в България! Вътре има дори

731

Морската градина в Бургас се сдоби с две нови обществени тоалетни. Те се намират в района на ресторант „Нептун”, точно до новата детска площадка с 60-метровия висящ мост.

Новите WC-та се използват с така наречените жетони, които обаче всъщност представляват монета от 1 лв. Те са снабдени със специални апарати, в които гражданите могат просто да пуснат еднолевката и да използват услугата.

Тоалетните са изградени по молба на бургазлии и са част от проекта за ремонта на историческото ядро на Морската градина, който приключи в началото на миналия месец, пише Флагман.бг.

Те са напълно оборудвани, правейки ги значително по-удобни и предпочитани от химическите тоалетни в парка, които имат лоша слава в града. В тях има всички удобства дори и уред за подсушаване на ръце. Най-важното е, че се поддържат се редовно от специализиран персонал.

Въпреки че цената за ползването им е малко по-висока от тази в другите обществени тоалетни на Община Бургас, тя все пак е приемлива предвид това, че новите WC-тас са много по-модерни всички останали в града.

Засега от Общината не са предвидили монтирането на още подобни такива тоалетни, тъй като за момента броят им в Морската градина е достатъчен – има такива до Турското консулство, на площада до ж.п. гарата, до обновената стена на приказките, както и в самия център на Бургас – точно на площад „Тройката”.

Граждани от години искат да се изградят тоалетни и в друга част на Морската градина – до Пантеона и парк „Езеро“.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи