дом Oбщество Майката на Иван хвърли „бомба“: Не е той убиецът на Никол! Каза...

Майката на Иван хвърли „бомба“: Не е той убиецът на Никол! Каза ми: Мамо, аз бях зад

458

Иван не разбира, че е арестуван. Пита ме защо е в килия. Това разказва пред „Телеграф“ Дора Иванова – майка на 15-годишния Иван, който е обвинен в убийството на 11-годишната Никол.

 

„Детето ми е натопено. Детето ми не е убиец. Убиецът е друг, нека го намерят. Колкото и пъти да сме го питали, той казва все едно и също: „Мамо, не съм аз. Нищо не съм направил!“, казва майката.

Дора разкрива още, че двамата може да са си писали в социалните мрежи, но твърди, че Иван не може да чете английски букви.

„По време на убийството Иван е играел на криеница пред блока. Съседи са го видели. Играел си е с другите деца. Даже казаха, че се криел зад едно и също дърво. Има много свидетел. Не знам дали изобщо разбира, че е обвинен в убийство, защото той все ме пита: „Мамо, защо съм тук. Кога ще се прибера вкъщи.“ Знам какво е правил във въпросната неделя час по час. Играл е пред блока и много хора са го видели. Когато се върнах, той още беше на двора. Той си дойде към 18,40 и не е излизал. На следващата сутрин дойде полицията“, разказва още майката.