дом Интересно Учените разкриха най-великата загадка на Земята! След смъртта идва

Учените разкриха най-великата загадка на Земята! След смъртта идва

583

Професорът по космология и физика в Калифорнийския институт Шон Карол (Sean Carroll) заяви пред Еxpress, че животът след смъртта е невъзможен поради физическите закони. Той е сигурен, че веднага след като спре да работи организмът, спира да работи и съзнанието.

Дали има живот след смъртта. Този въпрос си задава човечеството в продължение на векове, той е и централна тема във всички световни религии. Въпреки внушителния брой хора, убедени в съществуването на отвъдния живот, науката отрича всякакво възможно действие на човешкото съзнание след смъртта, пише офнюз.бг.

Доказателство за това представя и Шон Карол, който обяснява принципа на работата на човешкото съзнание. „Законите на физиката, които стоят в основата на всекидневния живот, са напълно разбрани“, твърди д-р Карол. Той казва, че за да има задгробен живот, съзнанието трябва да е нещо, което е напълно отделено от физическото ни тяло – а това не е така. По-скоро съзнанието на много основно ниво е серия от атоми и електрони, които по същество ни дават разума.

Всичко наоколо, а и целият живот на планетата се състои от прости движения на атоми и молекули. След смъртта на човек абсолютно цялата дейност на съзнанието като цяло престава да съществува и започва разлагането, в което няма място за мисловна активност.

„Твърденията, че някаква форма на съзнание продължава, след като нашите тела умрат и се разпаднат на съставните си атоми, са изправени пред едно огромно непреодолимо препятствие: законите на физиката, които стоят в основата на всекидневния живот и са напълно разбрани. Тези закони няма начин да позволят информацията, съхранена в нашия мозък, да устои, след като умрем“ – обяснява д-р Карол.

За доказателство д-р Карол посочва Теорията на квантовото поле (QFT), според която всяка частица има свое уникално поле.

Ако животът продължава в някаква форма след смъртта, тестовете на квантовото поле биха разкрили „духови частици“ и „духовни сили“. Д-р Карол пише в Scientific American: „Ако няма нищо друго освен атоми и известните ни сили, очевидно няма начин душата да оцелее след смъртта“, обяснява д-р Карол.

„В рамките на QFT не може да съществува нова колекция от „духови частици“ и „духовни сили“, които да взаимодействат с нашите обикновени атоми, защото бихме ги открили в проведените експерименти“.

„Вярата в живот след смъртта изисква физика извън стандартния модел. Най-важното е, че трябва тази „нова физика“ да взаимодейства с атомите, които имаме“.

Ако съществува живот след смъртта, учените отдавна биха забелязали отклонения, които не съответстват на нормалното поведение на квантовите частици в околното пространство.