дом Свят Няма такава драма! Тя е бременна, но разбра, че скоро ще умре!...

Няма такава драма! Тя е бременна, но разбра, че скоро ще умре! Тогава реши от раз да

517

Жителка на Манчестър се раздели със своя съпруг, за да заживее с първата си любов, след като разбра, че има тумор в мозъка и ѝ остават не повече от пет години живот. При това на 45-годишната Натали Уайтсайд въобще не ѝ попречило, че е бременна с второто си дете. Жената събрала смелост и в момента живее заедно с Дейвид Браун и двете си деца от първия си мъж – 11-годишната Хариет и шестгодишната Бриджит, пише в. „Дейли Мейл“, цитиран от Блиц.

Освен това, лекарите сгрешили относно това, колко време остава на жената. Тя е жива вече шест години след поставянето на страшната диагноза. „Когато бях в седмия месец на моята бременност, получих пристъп. Станах от леглото и веднага паднах на колене. Струваше ми се, че все едно току що бях избягала цял маратон. От болка си прехапах езика“, разказва Натали.

„Три седмици след раждането на Бриджит, лекарите ми казаха, че имам глиобластома. Това е най-тежкия вид тумор в мозъка. Тогава всичко се промени. Единственото, за което мислех, бяха моите деца. Мислех си, че те ще израснат без майка“, казва още жената.

Лекарите съобщили на Натали: единственото, което те могат да направят, е да намалят тумора чрез лъчелечение или химиотерапия. Лечението би могло да удължи живота ѝ с няколко години, жената обаче отказва. Натали казва, че е искала да прекарва времето си с децата си, а не в болница. „Бракът ми не беше щастлив, затова след поставянето на диагнозата аз се замислих, дали искат повече да живея така. Не трябваше да се караме един с друг, когато бях изправена пред много по-сериозна битка. Затова се разделихме“, разказва Натали.

С първата си любов Натали се запознала в средното училище. Тийнейджърите се харесали, но никога не са имали специални отношения. Дейвид е бил фен на футбола, а Натали залягала над учебниците. Но на влюбените било писано отново да се срещнат, когато Дейвид посетил мероприятие за набиране на средства за лечението на Натали. „В миналото постоянно бях заета с работа. Постоянно стрес. Не заспивах преди 02:00 часа след полунощ. Не се грижех за себе си. Държах се грубо с другите. Сега разбирам, че трябва да се наслаждавам на всеки ден, сякаш ще ми е последен“, споделя Натали.

Натали продължава да отказва да се лекува, макар и последното сканиране да е показало, че туморът се е увеличил. „Не се боя от смъртта. вече съм планирала погребението си. Искам въпросният ден да е позитивен, да бъде отпразнуван моя живот. Нека природата вземе своето, но преди това ще се боря колкото мога“, казва тя.