дом Oбщество Зловещо предчувствие! Последните думи на покосения от картечница редник Тошев към приятелката...

Зловещо предчувствие! Последните думи на покосения от картечница редник Тошев към приятелката му Теди били…

467

„Обади се и на татко и му кажи, че почваме, повече няма да му се обадя, тези последни думи на загиналия по време на учения в Сливница, благоевградски войник, редник Николай Тошев, си спомня днес приятелката му Теди, пише Struma.com.

Сякаш Николай, който всички познават, като слънчево и прекрасно момче, е предусещал смъртта си. Той загина докато премествали картечница от един камон в друг, тя гръмнала и убила на място младото момче. Прокуратурата започна разследване, военна полиция също. Как се стигна до този жесток инцидент, има ли виновни, защо картечницата е гръмнала, след като по време на обучение, би трябвало да няма патрони, които да застрашават живота на войниците?! Въпроси, на които Благоевград ,близките на момчето се надяват да получат отговор.

Трети ден трупът на Николай не е предаден на близките му, за да се сбогуват и простят с него. Днес отново те заминаха за София, за да го приберат, но прокуратурата все още не го освобождава.

Баща му е разтърсен, ридае безутешно: Да си бях отишъл аз, или баба му, която е на 93 години, защо няма ред в тая смърт?! Майката на Николай е починала отдавна и той е имал единствено баща си, с когото били много близки.

Има ли мистерия около смъртта, питат хората, убийство ли е, или е нелеп инцидент, заради нечия престъпна безотговорност. Все пак виновни за тази смърт трябва да има, онези, които заведоха на учение млади момчета и допуснаха едно от тях да си отиде завинаги, трябва да понесат отговорността си.

Иначе във военното поделение в Благоевград очакват колегата си, освободена е зала, където той ще бъде положен, за да бъде изпратен с военни почести в последния му път, пише в заключение Struma.com.