дом Oбщество Ужас без граници застигна България! Вадят още трупове! Най-страшно е в

Ужас без граници застигна България! Вадят още трупове! Най-страшно е в

331

Ужас разтърси още едно село в община Камено- Ливада. В къщата си е загинала 90-годишната Иванка, която се е удавила, докато е спяла, съобщи кметът на селото Ангел Радев, цитиран от Бургасинфо. Хората преживяват истински кошмар заради обилният дъжд, който валя цяла нощ и продължава и към този момент. Мъж се е удавил в село Полки извор, а третата жертва е от село Равнец. Самоличността и на тримата обаче все още не е установена.

Продължава работата на екипите, които отводняват най-пострадалите от пороите села в община Бургас. Най-тежко обаче е положението в община Камено, където е обявено бедствено положение. Жената, която беше изчезнала при наводненията в село Черни връх, община Камено, е открита мъртва, съобщана Бургасинфо, като се позовава на местни жители. Водната стихия в населените места от общината, която пострада най-тежко от обилния дъжд тази нощ в  Зам.-кметът на община Камено Георги Георгиев съобщи, че заради огромното количество вода достъпът до няколко села е силно затруднен. Вижте кадри от село Равнец и бургаския квартал Горно Езерово. В Камено е обявено бедствено положение, в община Бургас на този етап то е частично. В региона са се изсипали около 50 л/кв.м, а в Карнобат количествата на валежите са достигнали до 100 л/кв.м. Под вода са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх.

Наводнени къщи и дворове има в селата Равнец, Братово, както и в бургаските квартали „Долно Езерово”, „Горно езерово” и „Меден рудник”.   Бедстващи хора има и в селата Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково и Константиново. На телефон 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, поискали евакуация, съобщават от областния пресцентър. Именно на спешния телефон е съобщено и за смъртта на удавилия се човек, чиято самоличност все още не е установена.  Населени места  без електричество са селата: Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор, изпратени са екипи на ЕВН, но поради наводненията те трудно достигнат до местата на авариите. В селата Чукарка и Драгово, също е прекъснато електроподаването, екипи на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на проблема.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи