дом Oбщество Аз паднах от стола! Това фалшива новина ли е? Цветанов обяви, че...

Аз паднах от стола! Това фалшива новина ли е? Цветанов обяви, че ГЕРБ направили България

525

„Г-н Кирил Добрев бе видимо притеснен. Този конгрес на БСП беше с една много ясна цел. Той нямаше отношение към неутрализирането на ГЕРБ. Когато интригата ти е начин на алтернатива, трябва да излезеш и да кажеш „стоп“. Не можеш да кажеш, че не искаш да си част от председателството на ЕС тук. Това ни чака в следващите 18 месеца“.

Това каза Цветан Цветанов в студиото на „Тази сутрин“ по bTV. „Ще правим регистър на фалшивите новини на БСП. Когато управлява БСП се спират фондовете. Когато управлява ГЕРБ има икономически растеж. БСП е дива опозиция. Видяхте ли някъде да има нещо, което да бъде разумно, конкурентно и алтернативно? Защо не извадиха алтернативния си бюджет през 2013 година, когато имаше 5,5 дефицит, а банковата система бе пред колапс. В момента имаме икономически растеж“, обясни Цветанов пред Хекимян. „С удоволствие чакаме да водим спора за корупцията в българския парламент. Вотът на недоверие е парламентарен подход. Това е нормално и демократично. Но когато искаш да разчистваш вътрешнополитическите си проблеми чрез такива неща… БСП имат ли управленски мандат? Нямат. През 2009 година БСП имаха по-голям вот на доверие. Ние сме спечелили изборите демократично. 2014 година те отново промениха законодателството. Спечелиха изборите с 11% процента разлика. БСП нямат потенциала да са алтернатива.

Може ли БСП да говорят за борба с корупцията“, пита той. Цветанов извади графика, която показва нивото на корупцията по време на управлението на ГЕРБ и БСП. Той я обясни така: „Виждате индекса на корупция при БСП и ГЕРБ. По времето на Орешарски корупцията бе в най-високо ниво. Високите проценти на ГЕРБ идват само след управление на БСП. Защо не попитахте Кирил Добрев какво се случи с техните магистрали?“ „Ние ще направим заседание и ще се запознаем с всички факти относно фирмите, които са предполагаемо близки до здравния министър и печелят обществените поръчки. Прокуратурата се произнесла с отказ от образуване на производство още когато проф. Петров не е бил министър, с мотив, че фактите не са били достатъчни. Ние не трябва да се приемаме като разследваща полиция. Материалът е от вчера и е имало разговори между колеги, които са коментирали с г-н Петров, който твърди, че обвиненията нямат нищо общо с истината. Законът е спазен и тук можем да говорим само за моралната страна. Аз не мога да се изказвам компетентно за нещо, което тепърва ще се развива. Ние сме безкомпромисни и това ни е силата. Не да търсиш враговете си с партиен билет в партията. Моята съпруга работи в държавния сектор от 25 години и дано се пенсионира до няколко години. Всичко зависи от икономическия растеж. Към края на мандата ще бъдем с 650 лв минимална работна заплата и 1500 лв средна работна заплата“, заяви той.  „Искам много ясно да кажа – никога не сме разглеждали темата да управляваме с БСП. Никога не сме поемали ангажимент и не сме го коментирали. Когато с премиерът обсъждахме темите, осъзнахме, че трябва да заявим категорично, че никога няма да направим коалиция с БСП. В тази ситуация, в която се намираме, смятате ли, че БСП могат да бъдат национално отговорна партия“, заключи Цветанов, пише Блиц.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи