дом Oбщество Начало на зимата! Снегът е тук! Валежите продължават и днес, в Западна...

Начало на зимата! Снегът е тук! Валежите продължават и днес, в Западна България ще има бяла покривка

367

С умерен и временно силен северозападен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите ще продължат, като по високите полета на Западна България, в Предбалкана и в Лудогорието дъждът ще премине в сняг, но все още няма да се образува трайна и съществена снежна покривка.

В следобедните часове в западните райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее. Максимални температури между 3° и 8°. Това съобщиха за „Фокус“  от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, значителни на места по южното крайбрежие. Ще духа умерен и временно силен северозападен вятър. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа силен северозападен вятър и ще има снежни виелици. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. Максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 6°.

/24 часа