дом Рецепти Селската пърженица на баба. Е няма такава вкусотия, не мога да спра...

Селската пърженица на баба. Е няма такава вкусотия, не мога да спра да ям! А колко е лесна- само 3 продукта в тигана и сте готови

763

Тази пърженица е едно от най-вкусните неща, които сме опитвали

Предлагаме ви уникална стара рецепта на баба, от която ще се очаровате. Това е типичната пърженица – вкусотия, от която човек и чинията може да си изяде.

Приготвя се доста елементарно, поради това всяка домакиня гарантирано ще се справи.Пърженица по рецепта на баба, от която и чинията ще си изядете

Трябват ни един килограм чушки, десетина-петнадесет картофа, сол на вкус и олио. Това са всички нужни продукти, но по ваш избор може да сложите още черен пипер и кашкавал, който да настържете отгоре.

Тази рецепта е много лесна и евтина, а пък колко вкусна става и какво мезе се получава от нея, не ви е работа просто. Направете я и сами ще видите, че не говорим напразно.

Още повече, че се приготвя повече от лесно и приятно. Първо е необходимо да сварим и да обелим картофите, а после да ги пасираме, докато са още горещи след варенето.

Чушките си ги нарязваме, а после ги поставяме в тиганче, за да ги запържим в олиото. Когато видим, че вече са се изпържили хубаво, прибавяме към тях картофите, както и солта на вкус.

Запържваме всичко това за още десетина минути и воала – нашето убийствено ястие е вече напълно готово за консумация. Тази пърженица е отлична разядка и към вино или ракия, а когато сте с приятна компания пък равна няма, пише topactualno.com.

Пожелаваме ви да си я изядете с огромен кеф и настроение, и да ви е много вкусно на всички!