дом Свят Тъжна вест! Самоубил се е

Тъжна вест! Самоубил се е

375

По време на спасителната акция белите дробове на Дъглас Гринуд пострадали и направили живота му ад 

61-годишният Дъглас Гринуд от Сафък, окръг Ню Йорк бил един от първите, които се притекли на помощ на жертвите на трагедията на 11 септември, пише New York Post и Блиц.

Дъглас работел като ню-йоркски полицай, но по време на трагедията 9/11 белите му дробове силно пострадали и боледували пред целия му останал живот. Дъглас командвал 40 полицаи на кота нула, където най-много се търсеха тела и оцелели след терористичния акт, разрушил Световния търговски център. „Той можеше да си стои в колата, беше началник. Но наместо това, Дъглас заедно с подчинените си ходи до всичките развалини…“

Три години по-късно той се уволнил от полицията заради здравословното си състояние. Открил своя собствена пицария – марката  Bleecker Street Pizza. Дъглас твърдял, че майка му е италианка и именно тя му предала секретните рецепти. Последните 10 години Дъглас не могъл да спи без кислороден балон. Многобройните операции, процедури и санаториуми не довели до подобряване на състоянието му. Той се оплаквал пред приятели от болка в гърдите и заплашвал, че ще се самоубие, когато животът стане непоносим. „Той повтаряше, че рано или късно ще го направи, през идните пет години,“ казва приятелят на Дъглас Кевин Макорник. Дъглас сложил край на живота си до входа на любимия си парк Greenlawn в Нью-Йорк.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи