дом Oбщество Журналист съобщи чудовищна версия: Малката Дамла е убита, защото научила зловеща тайна...

Журналист съобщи чудовищна версия: Малката Дамла е убита, защото научила зловеща тайна за

729

В неделя вечер, когато излезе новината, че има задържан по случая, се имаше предвид точно майката на Дамла. Това заяви главният редактор на 24rodopi.com Илхан Андай. „Разпитана е и жена с инициали А. Т., която също е близка до семейството. За мен въпросителните около този случай за разследващите са разчистени, но те не могат да обявят нещо, което на следващ етап може да им изиграе лоша шега. В залата тази вероятна убийца ще разчита на силни адвокати“, каза той.

„Днес или утре сигурно ще има вече официално съобщение със заподозрян. Вероятно и окръжният прокурор иска да дойде тук и да каже „Хора, спокойно, извършителят е вече зад решетките в Кърджали, а не в Момчилград и сред вас“, заяви журналистът. „Разследването всъщност е към своя край. Очакват се експертизите. България ще коментира още повече този случай, като се разбере кой е виновникът. Ще има дебат дали да бъде в затвора убийцата или да е в психиатрия.

Вероятно това малко момиченце е научило зловеща тайна или пък се е изправило срещу психично болен човек, който е стигнал до етап на болестта, в който агресията стига до убийство“, смята той.  „Ако хвърлим око на съдебна хроника, се вижда, че зад всяко битово убийство, стоят близки на жертвата хора. Напрежението ще е много по-голямо като има официална информация, защото свързани с деянието са близки хора. Ако са лекували този човек – виновникът за убийството, днес Дамла щеше да е жива“, завърши Андай. По-рано днес приятел на родителите на Дамла проговори за семейството на момичето:

Семеен приятел проговори за родителите на Дамла, познавал ги от 30 години и…  Обикновено такива случаи са свързани точно с хора от семейството или такива, които се грижат за семейството. Хората имат едно лице за навън и едно за в дома. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ психологът Росен Йорданов. „Емоционален и спонтанен опит е било да се заметат следите, като лицето на детето е било облепено с тиксо. Спонтанната реакция на убийците е да съхранят себе си и реагират спонтанно“, каза психологът.