дом Oбщество Преди минути Бащата на убитата Ангелинка взриви България с убийствени думи: Ще...

Преди минути Бащата на убитата Ангелинка взриви България с убийствени думи: Ще убия

768

Искам да гние до живот! Ако излезе, ще го убия! Къщата му ще запаля! Това заяви през сълзи побеснелият от мъка баща на прегазената 11-годишна Ангелинка. Трагедията стана вчера в село Първенец. Шофьор с превишена скорост връхлита детето и майка му, които вървят по тротоара край къщата си. Момиченцето е пометено фатално, издъхва от раните си. Майката по чудо се отървава само със счупен нос и рани по главата. Вчера е прегледана в болница, оказана й е медицинска помощ, пише Пик.

Пред камерата на Нова телевизия почернената жена разказва, че всичко станало за секунди. „Вървяхме по тротоара, по тревата. Изведнъж той ни помете. Видях детето си в кръв“, не крие болката си майката Йорданка пред камерата на Нова тв.

Цялата ромска махала иска линч за шофьора-убиец. Хората твърдят, че това не е първото му нарушение на пътя. Говорят, че преди години също блъснал човек на пътя, пак заради превишена скорост, но затвора и наказанието му се разминали.

Кметът на селото казва, че ще иска да бъдат поставени „легнали полицаи“ и ако е нужно ще има полицейско присъствие в ромската махала, където хората искат най-тежкото наказание за 56-годишния шофьор.