дом Oбщество Внимавайте много! Вдигаш и веднага гориш с 40 лева! Пазете се и...

Внимавайте много! Вдигаш и веднага гориш с 40 лева! Пазете се и кажете и на приятели!

385

Връщане на обаждането „жили“ по $20 на минута

Жители от област Благоевград алармират за опасна схема за телефонни измами чрез позвънявания от чужбина.

Връщане на обаждането им струва 20 долара на минута, съобщи БНР.

Жертви на измамата разпространяват информация чрез социалните мрежи, като описват подробно схемата.

Хората твърдят, че на мобилните телефони получават кратки позвънявания или виждат, че имат пропуснати такива от чужбина.

При връщане на обаждането или никой не отговаря, или чуват записано гласово съобщение.

Измамените твърдят, че това са импулсни телефони, които натоварват сметката им с близо 20 долара на минута.

Четири са засечените до момента телефонни номера, от които звънят измамниците. Два от тях са мобилни оператори и започват с кода на Албания 00355. Другите са с кодовете на Лондон – 004420, и на столицата на Парагвай – Асунсион – 00247.

Не отговаряйте на такива позвънявания и не връщайте обаждане, апелират жертвите на измамата, а някои от тях съветват да се изтриете историята на подобни позвънявания.

Тези два поста обикалят фейсбук днес:

Ако ви звънят от +247 112066 или +355 692004333 или +355 692004334 или+44 20314466 не вдигайте и не връщаайте обаждане от мобилен или вайбър. Това са измамници. Плаща се 20 лв на минута. Споделете го на стената си , за да не излъжат някой ваш приятел!

Пазете се от нова телефонна измама. Мен ме нацелиха преди половин час. Звънкат ви набързо от непознат номер и затварят след първото позвъняване. Остава съобщение за неприет разговор +247, при iPhone изписва, че е от Остров Възнесение, малък остров в централната част на Атлантическия океан. Не връщайте обаждане – струва 19.95 долара на позвъняване. Предупредете и близките си. Номерата се генерират от системата на телефони за развлечения за възрастни автоматично на случаен принцип, не се чудете, че „ви знаят номера“.

flagman.bg