дом Свят 17-годишно момиче си мислеше, че се е простудило, а умря за...

17-годишно момиче си мислеше, че се е простудило, а умря за броени часове

499

17-годишната Хлое Кристофър от Уелс почувствала леко неразположение малко преди Нова година. Момичето не му обърнало внимание, решило, че само се простудило и продължило да празнува със семейството си. Нито майка ѝ, нито самата Хлое, се досещали, че смъртта вече чука на вратата, пише Daily Mail, цитирана от Блиц.

Майката на Хлое Мишел, разказва, че дъщеря й с удоволствие прекарала празнична вечер в компанията на приятелите си, много се смяла и шегувала.  Лекото неразположение момичето приписало на простудата и не му обърнало особено внимание.

В разгара на празника Хлое внезапно се почувствала много зле, паднала на килима, и успяла на прошепне: „Мамо, страшно ми е, чувствам се зле“. Това били последните думи на 17-годишно момиче.

Мишел незабавно извикала линейка, но лекарите не успели да помогнат на дъщеря й – сърцето на момичето спряло. По-късно било установно, че през цялото това време Хлое е страдала от инфекциозно възпаление на пикочния мехур, което предизвиква сепсис. Това състояние често води до полиорганна недостатъчност и при Хлое първо отказало сърцето, лишавайки Хлое от всякакъв шанс за спасение.

Сега Мишел Кристофър се опитва да повиши осведомеността на хората за сепсиса. Според експерти тази инфекция всяка година убива стотици хиляди хора, но както и преди повечето от тях все още не знаят нейните симптоми.

„Сепсисът е сериозно заболяване, което първоначално може да изглежда като грип, гастроентерит или настинка. Ако имате проблеми с говора, втрисане, мускулни болки, силен задух или се появяват петна по кожата, трябва незабавно да се консултирате с лекар“, обяснява медикът от Спешна помощ Анди Суинбърн.

/Zdrave.to

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи