дом Интересно Внимание, българи! Прочетете и кажете на всички! Ако имате такава крушка у...

Внимание, българи! Прочетете и кажете на всички! Ако имате такава крушка у дома – гответе се за

972

Екологичните крушки съдържат живак. Живакът е мощен невротоксин, който е особено токсичен за децата и бременните. Живакът е особено токсичен за мозъка, нервната система, черния дроб и бъбреците.

Много от нас се стремим да пестим енергия и пари като заменяме старите стандартни електрически крушки с нови екологични лампи, които спестяват енергия. Тук си позволяваме да включим, цитат от статия на Бенджамин Зайлер, в която се казва, „Михаел Кауфман, заместник директор в Швейцарската Федерална служба за Енергията обясни в интервю от 25 ноември 2008 г., че повсеместната подмяна на всички крушки с нажежаеми жички с енергоспестяващи ще спести едва 1-2% и признава, че това всъщност е „твърде малко”. И така, новото поколение енергийно ефективни крушки е толкова токсично, че Агенцията за защита на околната среда на Съединените щати въведе необичаен протокол за спазване в случай на счупване на крушка и изтичане на токсичен газ. Изследване, проведено от учени от института Fraunhofer Wilhelm Klaudic Institute показа, че тези крушки, ако се счупят в дома ви, отделят 20 пъти повече живак от максимално допустимото количество.

Енергийно ефективните крушки могат да причинят:

Виене на свят

Главоболия

Мигрени

Припадъци (апоплектичен удар)

Умора

Неспособност за концентрация

Нервност

Защо трябва да си върнем обикновените електрически крушки?

Екологичните крушки съдържат живак.

Живакът е мощен невротоксин, който е особено токсичен за децата и бременните. Живакът е особено токсичен за мозъка, нервната система, черния дроб и бъбреците. Той може също така да причини увреждане на сърдечносъдовата, имунната и репродуктивната системи. Живакът може да доведе до пристъпи на треперене, нервност, безсъние, загуба на паметта, главоболия, рак и Алцхаймер.

Органичните крушки могат да причинят рак.

Нови изследвания, проведени от Питър Браун в Берлин показват, че тези крушки съдържат токсични канцерогени, способни да причинят рак: – Фенолът е леко киселинен токсин под формата на кристали, които са получени от катран и се използва в химическата индустрия. – Нафталинът е запалимо съединение под формата на кристали, произведено от дестилирането на катран, и се използва като суровина в химическата индустрия. – Стирен, ненаситена въглеводородна течност, която се получава като вторичен продукт при производството на нефт.

Екологичните крушки излъчват голямо количество UV радиация.

Енергоспестяващите лампи излъчват UV-B радиация и малко количество UV-C радиация. Всеобщо признато е че UV радиацията уврежда кожата (причинява рак на кожата) и очите. Радиацията от енергоспестяващите крушки пряко засяга имунната система и уврежда кожната тъкан в такава степен, че препятства образуването на витамин D.

Екологичните крушки използват така нареченото „мръсно електричество”.

Това означава, че ако човек страда от диабет и бъде поставен в среда с енергоспестяващи крушки, нивото на кръвната му захар започва да се покачва. Когато този човек бъде изведен от тази среда, кръвната му захар се нормализира. Използването на уреди за безопасна енергийна ефективност като трансформират така нареченото мръсно електричество обратно в чиста електрическа енергия. Накрая, тези крушки са толкова токсични, че не трябва да се изхвърлят в обикновения боклук. Те са опасни отпадъци.

Какво да правим, ако счупим енергоспестяваща крушка:

– Всички трябва да напуснат помещението (дома).

– Отворете всички прозорци и врати.

– Трябва да изключите отоплението, вентилационната и климатичната система и електрическите уреди.

– Вземете тиксо, картон, влажна хартиена кърпа и стъклен буркан с капак.

– Не използвайте метла. Метенето още повече ще разнесе живака в цялата къща.

– Не използвайте прахосмукачка. Тя също допълнително ще разнесе живака в цялата къща.

– Съберете счупеното стъкло с помощта на тиксо или намокрена хартия и го сложете парчетата в стъкления буркан.

– Когато сте готови, затворете буркана и плътно залепете капака с тиксо.

– След като почистите, не влизайте в дома си няколко часа като оставите прозорците отворени.

 

.zarata.info

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи