дом Свят Грипът убива! Детето почина за 2 дена. Първият симптом беше само

Грипът убива! Детето почина за 2 дена. Първият симптом беше само

606

12-годишно момче почина от грип само два дни, след като беше диагностицирано с леки симптоми на настинка. Дилън Уиник и родителите му мислели, че заболяването е леко, съобщава „Дейли Мейл“.

Два дни по-късно обаче сина си отишъл от този свят.

Дилън е първият случай на смърт заради грип в Западен Палм Бийч, Флорида тази година и едно от 30-те деца, починали от това в последните няколко месеца.

Момчето не е било ваксинирано тази година, като все още не се знае какви точно са били причините довели до смъртта му. Ваксините са 34 процента ефективни при предотвратяването на най-разпространения щам H3N2, наречен „австралийски грип“, от който през 2014 г. починаха много хора в САЩ.

Здравните организации в страната призовават повече хора да се ваксинират, за да имат по-голяма защита от новите щамове – вирусите H1N1 и B.

Ученикът не е имал сериозни симптоми на грип, които да са създавали опасност за причиняването на смърт, а аутопсията ще потвърди точната причина.Фейсбук страницата GoFundMe ще помогне на семейството да плати за разходите си за погребение.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи