дом Oбщество Преди минути по БНТ Румяна Арнаудова съобщи шокираща новина за цяла България!...

Преди минути по БНТ Румяна Арнаудова съобщи шокираща новина за цяла България! Вкарвали са у нас

491
Едно от обвиняемите лица за незаконен прием на студенти с фалшиви документи в Медицинския университет в София е отправило сериозна заплаха към разследващия екип на прокуратурата. Това каза за БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Екипът се състои от двама прокурори, трима следователи, подпомагани от агенти на ДАНС и ГДБОП. Заплахата била „Ще плачете с кървави сълзи.“ По думите на Арнаудова разследващите ще подготвят писмен доклад за това поведение, което е възбудило основателен страх у екипа. Тя коментира, че не бива да се допуска подобно отношение към разследващите и ще бъдат предприети действия от страна на главния прокурор за недопускане на подобни случаи.

Припомняме, че специализираната прокуратура повдигна обвинение на шестима души за незаконен прием на студенти с фалшиви документи в Медицинския университет в София. По неофициална информация на като ръководител на организираната престъпна група е обвинен бившият ректор на учебното заведение проф. Ваньо Митев. На обвиняемите е определена мярка за неотклонение парична гаранция от по 200 хил. лв за всеки от тях. Седмица по-рано при акция на ГДБОП бяха иззети документи и отведени за разпит служители на университета.

По данни на прокуратурата организираната престъпна група е действала 2015- 2017 година. Чрез фирма посредник са набирани желаещи да станат студенти. След това са били записвани с фалшиви документи, а изпитите им се уреждали от длъжностни лица в Медицинския университет. Приемането по този начин е струвало между 40 000 – 50 000 евро. До момента са установени над 20 чуждестранни студенти, приети чрез престъпната схема.