дом Oбщество Нов жесток удар по джоба на пушачите! Вижте с каква сума ще...

Нов жесток удар по джоба на пушачите! Вижте с каква сума ще се бръкваме вече една кутия цигари!

344

Пушачите ще дават повече пари за цигари

Пушачите трябва да подготвят повече пари за кутия цигари.

 

Причината за увеличение на цената на цигарите е по-скъпият акциз. Това няма да доведе до моменталното им поскъпване, а пушачите ще могат да си купуват тютюневи изделия със стар акциз до изчерпването им в търговската мрежа.

 

Пушачите вече се оплакват от по-високите цени на кутия цигари, а те вече са в част от търговската мрежа. Причината за увеличението е по-високия акциз. Увеличаването на акциза върху тютюневите изделия се прави заради европейските ангажименти на страната ни. По-скъпите марки цигари са поскъпнали с около 30 стотинки за кутия.

Пушачите на наргилета също ще усетят увеличението, пише разкрития.ком. От тази година държавата облага с акциз и тютюна за наргилетата. Управляващите обаче обещаха това да е последно вдигане на акцизите за цигарите до 2021-ва година.

За електронните цигари не е предвидено облагане с данък за тази година. Ще се облага обаче тютюнът от  нагреваемите цигари със ставка от 159 лева на килограм.

Освен легалните цигари в България са доста разпространени и контрабандните. Полицаите не спират да хващат и доста такива. Днес, при полицейска операция, униформени иззели 13 хил. къса контрабандни цигари. Операцията била проведена от ОДМВР – Сливен, Ямбол и Благоевград. Служители на Икономическа и Пътна полиция в ОДМВР – Сливен са засекли автомобил със софийска регистрация на магистрала „Тракия”. При съвместна работа с полицаи от Ямбол автомобилът бил спрян. Колата била претърсена и от нея били иззети общо 10 000 къса цигари без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство и са повдигнати обвинения на шофьора.

Друг случай с нелегални цигари са осуетили и полицаите от Благоевград. 55-годишен мъж от село Мусомище също е с обвинение. След проведено претърсване на двора на къщата, която обитава, са открити вкопани в земята три пластмасови бидона. В тях са намерени общо 180 стека контрабандни цигари.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи