дом Здраве Рецепта от американски лекар от евтини съставки избелва пигментните петна завинаги

Рецепта от американски лекар от евтини съставки избелва пигментните петна завинаги

365

Излагането на слънчева светлина, хормонални и свързани с възрастта промени може да предизвика появата на пигментни петна по кожата на ръцете, гърба, деколтето и лицето. Пигментацията може да възникне и поради дефицит на витамини, генетично предразположение или проблеми с черния дроб.

По правило свързаните с възрастта петна на пигментацията не представляват заплаха за здравето (например бенки), но изглеждат непривлекателни.

Ще ви предложим ефективен избелващ агент за кожата, който може лесно да бъде направен у дома.Как да премахнете пигментните петна

СЪСТАВКИ

1 червен лук 1/2 супена лъжица ябълков оцет

ПОДГОТОВКА И УПОТРЕБА

Нарежете лука на ситно.

Поставете нарязания лук в купата на миксера и добавете ябълков оцет. Смелете го.

Намокрете памучен тампон в получената смес и избършете пигментните петна. Процедурата се повтаря ежедневно, след 2-4 седмици кожата ще има равномерен цвят .

Преди да започнете избелване с козметични процедури , консултирайте се с дерматолог, за да изключите меланом. Също така не е излишно да се направи тест за чувствителност към продукта.

И все пак не забравяйте, че е по-лесно да се предотвратите появата на възрастови петна, отколкото да ги избелвате по-късно. Вашият крем за ежедневна грижа за кожата трябва да бъде най-малко с минимален слънцезащитен фактор. И ако отивате на плаж, не забравяйте за специалните предпазни средства.