дом Свят Британските медии гръмнаха преди малко: Супер отровата „Новичок“ се прави в тайна...

Британските медии гръмнаха преди малко: Супер отровата „Новичок“ се прави в тайна лаборатория в

446

Британските служби локализират източника на нервно-паралитичното вещество, пише английският вестник The Times, цитиран от Блиц. Службите за сигурност посочват локализацията на тайна руска лаборатория, която е произвела бойно- отровното вещество, използвано в Солсбъри, разбират от вестника.

Министрите и службите за сигурност са използвали научни анализи и разузнавателна информация в дните след опита за убийство на Сергей Скрипал. Великобритания е знаела за съществуването на място, където отровата „Новичок“ е била произведена. От правителството добавят“Знаехме още при първото заседание на комитета КОБРА, че това вещество най- вероятно идва от Русия. От вестника напомнят, че във вторник от института в Портън Даун заявиха, че не могат да определят произхода на отровата. Русия настоява за свикване на заседание на Съвета за сигурност на ООН, за да се обсъдят обвиненията, повдигнати от Великобритания.

Джон Фого, изпълняващ длъжността посланик на Великобритания в Организацията за забрана на химическите оръжия нарича опитите на Русия да обвини Великобритания за атаката “безсрамни, абсурдни твърдения. Руската страна нарече липсата на информация за състоянието на домашните любимци на Сергей Скрипал – две котки и две морски свинчета, които се предполага, че е отглеждал, може да бъде наречена подозрителна, защото те могат да дадат много данни за отравянето.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи