дом Свят Страшен инцидент с българин в Индонезия! Убиха го, след като

Страшен инцидент с българин в Индонезия! Убиха го, след като

293

Полицай от криминален отдел на полицията в Джакарта, Индонезия, простреля смъртоносно български гражданин, който най-вероятно е бил замесен в кражби от банкомати. Мъжът с инициали GDP (написано е на латиница) нападнал униформения с хладно оръжие при опит за арест в Тангеранг, пише местният Tempo.co, цитиран от Блиц.

„Когато опидохме да го арестуваме, GDP извади нож и нападна офицера,“ казва полицейският говорител Арго Юуоно.

Според него самоличността на GDP била разкрита по време на разследване на мащабна кражба от спестяванията на клиенти на банка в Йогуакарта. „По време на разследването проследихме заподозрения до Тангеранг“, казва Арго.

Тогава полицаите измислили план как да закопчаят GDP, но се случило така, че го простреляли смъртоносно при ареста, след като той нападнал полицая. GDP бил спешно откаран в болница, но животът му не можел да бъде спасен.

В дома му полицаите открили 940 клонирани карти, три лаптопа, скимиращи устройства, два декодера, три четеца на карти, девет шпионски камери и една скимираща карта. Тези доказателства са по-изобилни от тези на предишната заловена престъпна банда.

„GDPе инсталирал скимиращи устройства на множество банкомати в Тангеранг, Батам, Йогуакарта, Соло, Бали и Бандунг,“ обяснява Арго. „Помагал му е мъж с инициали JS, който в момента е беглец от правосъдието.“

Според Арго, JS също бил български гражданин, който доставял скимиращите устройства и дублирал картите.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи