дом Oбщество Ексклузивно! Шофьорът на автобуса-ковчег проговори през сълзи, разказа как е станал инцидента

Ексклузивно! Шофьорът на автобуса-ковчег проговори през сълзи, разказа как е станал инцидента

543

За цялата драма разказва през сълзи шофьорът на автобуса -ковчег директно от болничното легло. Той е 33 -годишен с 14 години опит зад волана, става ясно от репортажа. По думите му не е имало време за реакция, автобусът моментално се е наклонил от удара с автомобила.

„Днес се качвам от Сливен, първи курс след почивката и ето…Просто не знам тоя удар как стана и как ни преобърна. Спомням си абсолътно всичко. Просто си карах по магистралата, дясна лента. Поглеждам в огледалото и тръгва да ме изпреварва – мисля, че беше „Рено меган“ и си отправих погледа напред и чакам да мине. В тоя момент поглеждам назад, тя прави някакъв неясен завой и ме удря в средата на автобуса. Като удари в средата, автобусът се надигна. Дръпнах на ляво , но автобусът беше неуправляем, няма как на две гуми да тръгне наобратно.

Той беше вече вдигнат. Нямаше спирачен път. Явно като съм дал наляво и се е обърнал автобусът. Почнахме да блъскаме предното стъкло, да вадим пътниците, някои излязоха през люковете. Всички седалки са оборудвани с колани, но никой не ги слага. Ако бяха ги сложили, щяха да си останат на седалките пътниците. Имаше затиснати хора, вързахме автобуса с колани, дърпахме, но просто нямаше шанс. В тоя момент мина кран, можеше да ни помогне , да повдигне лека да извадим хората. Мина си, замина и не спря човекът. Значи има и безчувствени хора.

Момичето от колата беше младо, беше в шок, говорихме, тя плачеше, каза: „Аз съм виновна, аз ви ударих!“ Нямаше драскотина. Тръгнало да ме изпреварва момичето, чула шум от предна лява гума, обърнала се да намали касетофона, за да чуе шума по-добре, и станал сблъсъкът…Не съм се движил с повече от 90 км, каквото можах, направих, чувствам се виновен, защото аз ги возих тия хора, не можах да ги спася“, каза шофьорът, който е без опасност за живота.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи