дом Oбщество Кое убива повече колите или цигарите? Слабаков подивя: Малоумници, идиоти. Аман от...

Кое убива повече колите или цигарите? Слабаков подивя: Малоумници, идиоти. Аман от непушачи, рецидивисти и

367

Голям скандал се разигра в ефира на Нова телевизия. Режисьорът Андрей Слабаков буквално полудя заради спора трябва ли да се разреши отново пушенето в заведенията. Изказване на вицепремиера Валери Симеонов отново разпали полемиката по темата. Според него не трябва да се приемат закони, които се нарушават непрекъснато. Слабаков се разгневи от думите на д-р София Ангелова, специалист по белодробни болести, която е твърдо против да се пуши в заведенията, предаде Блиц.

„Аман от п******и, рецидивисти, ц***ни и непушачи. Ядем невиждани боклуци, всичко е ГМО, а вие ми говорите за цигари“, изригна режисьорът, който е известен с това, че е заклет пушач.  Държавите в Европа, където не се пуши в заведенията, се броят на пръсти. У нас тази идея се превърна в нещо несериозно – да се обяснява колко е вредно да се пуши, а да взимаш огромни пари от акцизи. Ако не пушим в заведението ще бъдем по-здрави ли? Ако съм в зала за пушачи не преча на никого.

Това да държим жени на токчета през зимата по улицата ли нормално ли е?“, попита като подивял Андрей Слабаков. „Спрете автомобилите и спрете отровните храни, които ви продават“, призова сценаристът. „Като лекар няма как да съм „за” връщането на пушенето в заведенията. Статистика на Евробарометър от 2014 г. доказа, че след закона за пълната забрана за тютюнопушенето има 3% спад на пушачите в България”, каза от своя страна д-р Ангелова. По думите й това, че закон не се спазва не означава, че трябва да бъде отменен.