дом Интересно Никога не го прави! Ще „убиеш“ колата си, ако при тръгване направиш...

Никога не го прави! Ще „убиеш“ колата си, ако при тръгване направиш това!

467

Това са най-разпространените неправилни действия от страна на шофьорите

Експерти посочиха петте най-разпространени грешки, които шофьорите правят. Всички те водят до повреди по автомобила, което съответно налага и посещение в сервиз. Някои от тях могат да причинят фатални последици за превозното средство.

1. На път с малко гориво

Една от най-често допусканите грешки е пътуването с малко гориво в резервоара. Не всички знят, че това оказва влияние не само върху работата на горивната система на автомобила, но и върху всички системи за захранване. При дизеловите коли свършването на горивото по време на път може да нанесе много тежки поражения.

2. Рязко спиране и потегляне

Резките ускореният или намаляване на скоростта водят до износване на цялата система за задвижване, особено при автомобилите с предно предаване. Увреждат се съединителя и се налага преждевременна завяна на спирачните механизми.

3. Каране на ниски обороти

Карането на прекалено ниски обороти също крие сериозни рискове от повреда. Заради недостатъчното налягане на маслото, в този случай двигателят бързо изчерпва своя ресурс. Освен това натоварването върху трансмисията също е доста голямо.

4. Потегляне със студен двигател

Подобно действие, особено при по-ниски тепператури, съществено съклащава живота на автомобила. Повечето специалисти препоръчват преди потегляне моторът да загрее за няколко минути, след което не трябва да се ускорява рязко, поне докато двигателят и трансмисията не достигнат нормална работна температура.

5. Претоварване на автомобила

Не бива превозното средство да бъде претоварвано, особено когато предстои пътуване по далеч от идеалните пътища (такива са повечето в България). Прекалено големия товар уврежда на първо място окачването, в резултат на което ударите от неравностите се предават на шасито и каросерията. А това води до увреждания, някои от които могат да бъдат доста тежки.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи