дом Здраве Метаболизмът ми едвам креташе, но с тези малки промени, стана бърз като...

Метаболизмът ми едвам креташе, но с тези малки промени, стана бърз като Ферари!

556

Има много начини, които могат да осигурят по-бърз метаболизъм.

1. Яжте по-често, по няколко пъти на ден, но на малки порции

Старайте се да може да получите 5 хранения на малки порции.

Това позволява да се задоволи вълчия глад и преодоляване на тревожността от глада.Правете закуска. Винаги имайте предвид, че дългите прекъсвания ще доведат само до силни различия в нивото на захарта. Ще се почувствате уморени, но в дългосрочен план се забавят обменните процеси. Правете лека закуска между храненията с пресни плодове или ядки.

2. Пикантни храни в умерени количества Харесва ли ви лют червен пипер? Или може би, люта чушка? Слагайте ги в малко количество в любимите ви ястия. Това ще позволи на почти мигновено да се ускори метаболитната активност с 20%.

И всичко това благодарение на едно вещество, наречено капсаицин. Това е активно вещество, което ликвидира новите мастни натрупвания, успешно унищожава мастните клетки. Пикантна храна може да готви веднъж или два пъти седмично.

3. Кажете „Да“ на протеините, които ускоряват метаболизма

Може би този момент е малко изненадващ, но протеините са наистина в състояние да поддържа добри „резултати“ за тялото.

Само е важно да знаете как да изберете подходящи източници на протеини. Червеното месо, например, просто не пасва, защото има твърде много мазнини, така че ефектът ще бъде точно обратния – метаболизмът се забавя.

Ето най-добрите източници на протеини (за мускулна маса и ускоряване на метаболизма):

кокоши яйца сьомга сардини риба тон пиле и пуйка авокадо кисело мляко без добавки грейпфрут семена от чиа4. Пийте кафе и зелен чай Зеленият чай и кафето, при условията на умерена консумация, също така ще допринесат за ускоряване на обмяната на веществата.

Сутрин пийте чаша кафе. Веднага се ускорява обмяната на веществата!

Работата е там, че кафето съдържа няколко интересни активни вещества:

Кофеинът е алкалоид, страхотен за нашето тяло. Теобромин и теофилин, са две вещества, които са свързани с кофеин,  също имат стимулиращ ефект. Хлорогенова киселина – тя помага също. Зеленият чай,  който е с  катехини допринася за функционирането на нашия черен дроб, помага да конвертирате мазнините в енергия.

5. Правете 5 минути интензивни кардио упражнения

Те са с висока интензивност.

Когато човек иска да отслабнете, то трябва да ускори обмяната на веществата и да стимулира мускулите, тогава се иска и физическа активност.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи