дом Здраве Тайната рецепта на легендарен руски лечител прави организма чисто нов за дни...

Тайната рецепта на легендарен руски лечител прави организма чисто нов за дни – смес от елда, кисело мляко и още нещо!

426

Чудни ползи за здравето има вълшебната смес от елда, кисело мляко и още нещо

Профирий Иванов е легендарен руски лечител, роден в края на 19-ти век и починал през 1983-та година. По-известен е като „руския йога“.

Според него трябва да се прави прочистване на организма най-малко на всеки шест месеца, или два пъти годишно. Това е нужно, тъй като натрупаните токсини могат да доведат до различни заболявания.

Честите настинки, различни инфекции, умора, сънливост, деконцентрация – всички тези състояния са доказателство за наличието на токсини в тялото, злокачествени бактерии и други, не по-малко вредни вещества.

Запомнете: нередовното прочистване на организма, недоспиването, стреса и най-вече – нездравословното хранене, са причина за покачване на лошияхолестерол.

Освен рецептата, която ви предлагаме, трябва да знаете, че и сместа от кефир и ленено семе са изпробвани и положително оценени от много хора по света като лек за сваляне на лошия холестерол.

Ето още един ефективен природен лек, използван от руския йога. Този лек е на основата на кисело мляко и брашно от елда.

Много от вас знаят, че айрянът е „еликсир на младостта и здравето“, както го нарича и Профирий Иванов. Брашното от елда има забележителни лечебни свойства: то укрепва организма, подмладява кръвоносните съдове, намалява умората, повишава циркулацията на кръвта в ръцете и краката, намалява лошия холестерол и повишава секрецията на урина.

Това е чудесно средство за паметта и концентрацията (особено за възрастните хора). Самият руски йога е използвал тази смес през целия си живот.

Комбинацията от кисело мляко и брашно от елда понижава кръвното налягане, помага при атеросклероза и лекува запек. Освен това сместа нормализира метаболизма и функцията на панкреаса, и повишава нивото на хемоглобина в кръвта.

Това наистина е един прекрасен народен лек!

Ето и необходимите съставки:

1 супена лъжица брашно от елда
180 мл айрян
Малко количество мед

Начин на приготвяне:

Налейте 180 мл айрян над една лъжица брашно от елда и го разбъркайте добре.

Направете това вечерта, като оставите сместа в хладилника.

На сутринта се разбърква още веднъж и се изяжда. Трябва да се яде тази смес вместо закуска. Можете да я подсладите с малко мед, ако искате.

След като сте се нахранили с тази смес, не трябва да се яде нищо в продължение на 3 часа.

Повторете това за 14 дни.

Източник: Lekuva.net

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи