дом Свят Светът замлъкна! Никой не иска да повярва. Почина най-успелия и най-богат шеф...

Светът замлъкна! Никой не иска да повярва. Почина най-успелия и най-богат шеф на гиганта

378

Скръбна вест удари автомобилния свят и най-вече феновете на Ферари. Изпълнителният директор на „черните кончета“ Серджо Маркионе почина на 66-годишна възраст, след като влезе в болница за операция на рамото, но състоянието му се е влошило, а самият той е имал куп други заболявания. Марчионе напусна поста си само преди няколко дни, съобщи actualno.com.

Медиите споменаха, че му е открит проблем на простата, както и рак на белия дроб, който е неизлечим. Той се влоши сериозно в последните дни, а от няколко дни е и в дълбока кома.

Той напусна поста като главен изпълнителен директор на ФИАТ, където бе ръководител в последните 14 години. Маркионе има основна заслуга за работата на „Ферари“ във Формула 1 през последните години, но с официално изявление напусна и този пост преди няколко дни.

Смъртта му беше потвърдена от „Exor NV“, компанията на семейство Аниели, която основа ФИАТ, и то само дни след смяната му като изпълнителен директор. Състоянието му се е влошило рязко след операция на рамото, извършена в Цюрих. Подробности обаче не бяха оповестени.

„Серджо Маркионе, истински мъж и приятел, вече не е сред живите“, каза собственикът на Фиат Джон Елкан. „Моето семейство и аз винаги ще сме му благодарни за това, което направи“.

Станете част от най добрата здравна група бабини илачи