дом Oбщество Сега гръмна по всички сайтове. Хората коментират нон стоп. Синът на милионерът...

Сега гръмна по всички сайтове. Хората коментират нон стоп. Синът на милионерът Ветко Арабаджиев е

463

Синът на Ветко Арабаджиев – Вълчо Арабаджиев – беше освободен от 72-часовия арест срещу 20 хил. лева гаранция три дни, след като обиски извадиха 10 млн. лева в брой от от куфари, кутии и сейфове в офиси на баща му в хотелите „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив.

При акциите бяха задържани 10 души, започна разследване за данъчни престъпления и пране на пари.

Родителите на Вълчо – Ветко и Маринела Арабаджиеви – се издирват с червена бюлетина.

20 хил. е гаранцията, срещу която са пуснати и Румелия Кирилова и Елена Караянчева, задържани също за 72 ч. при акцията в петък.

Според специализирания наказателен съд няма опасност тримата да се укрият и да извършат ново престъпление. Вълчо Арабаджиев живял извън България и можело да се допусне, че не може да знае какъв е произходът на парите на родителите му

Съдът се мотивира, че през по-голямата част от живота си Вълчо Арабаджиев е живял извън България и може да се допусне, че не може да знае какъв в произходът на парите на родителите му, които той е държал в банкови касети – това бе мотивът на съда за решението, пише bTV.

Съдът прие също, че през последните години Ветко и Маринела Арабаджиеви са внасяли данъци, надвишаващи в пъти иззетата при акцията сума.

Адвокатът на Арабаджиев-син Илиян Василев твърди, че няма извършено престъпление и след като има искане за задържане, съдът трябва да направи обосновано предположение за вина.

Наблюдаващият прокурор Кирил Пейчинов се съгласи, че според съда няма предпоставки за постоянна мярка за задържане.