дом Свят Апокалипсисът е факт. Всички световни телевизии предават. Има жертви. Нахлува Звярът от...

Апокалипсисът е факт. Всички световни телевизии предават. Има жертви. Нахлува Звярът от Изток и помита

457

Чудовищният тайфун „Джеби“ удари Япония, съобщават световните осведомителни агенции. В резултат на стихията един човек е загинал, а десетки други са ранени, пише Блиц.

„Джеби” е най-силната буря, преминавала през Япония за последните 25 години. Тя донесе със себе си проливни дъждове и бурни ветрове.

Един човек загина в западния град Хигашоми, след като бе погребан под рухнал под напора на вятъра склад. Според японски медии ранените са 76.
Танкер пък удари мост, свързващ международното летище Кансаи край Осака и град Идзумисано. Корабът е бил на котва в залива на Осака, но е бил повлечен от бурята към моста. На самото международно летище бяха наводнени пистата и подземният етаж на терминала.

Заради 21-ия тайфун от тазгодишния сезон на ураганите в Япония бяха отменени близо 800 полета. Бяха спрени и много високоскоростни влакове, в това число и влакът стрела между Токио и гарата Шин-Осака.

Тайфунът „Джеби” връхлетя крайбрежието по обед местно време (3 ч. по Гринуич) около южната част на префектура Токушима, на около 600 километра югозападно от Токио. В 16 ч. местно време окото на бурята беше на около 30 километра от Фукуи и се насочваше на север-североизток със скорост 65 километра в час, с постоянни ветрове със скорост 126 километра в час и с пориви, достигащи 180 километра в час.

Властите предупредиха, че стихията може да предизвика катастрофални свлачища и наводнения.