дом Oбщество Дони е на седмото небе в този миг. Най-емблематичната певица в България...

Дони е на седмото небе в този миг. Най-емблематичната певица в България Нети е

600

Антоанета Добрева, по-известна с артистичния си псевдоним Нети, е родена на 14 септември 1975 г. в София, България. Завършва НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов, Илия Добрев и Ивайло Христов през 2000 г. с пълно отличие.

Като малка учи пиано и участва в Детския радиохор, с диригент Академик Христо Недялков. Занимава се с театър от 1989 г. Първата ѝ роля е в пиесата „Страхотни момичета“, поставена в Народен театър „Иван Вазов“.

През 1994 – 1996 г. работи като модел. От 2000 г. постъпва в трупата на Театър „Българска армия“. През 2001 г. сключва брак с Дони. На 28 март 2011 г. се ражда дъщеря ѝ, Лилия.

На 20 декември 2013 година, в зала „България“, в София, под диригенството на Маестро Емил Табаков и с оркестъра на БНР, участва в концертно изпълнение на мюзикъла „Вълкът и седемте козлета“ на Александър Владигеров.

 

На 8 март 2018 г. дебютира в операта „Бохеми“ от Джакомо Пучини, в ролята на Мюзета, в Старозагорската опера.

Играе в постановките „Таралеж“, „Yesterday“, „Едмънд“, „Колко е важно да бъдеш сериозен“, „Шофьор за дами“, „Абсолвента“, „Ах, този джаз“, „Хоровод“, „Без контрол“, „Колекцията“, „Железният светилник“, „Декамерон“, „Ромео и Жулиета“, „Бандитска опера“, „Кастинг“, „Комедия от грешки“, „Красиви тела“, „Боси в парка“, „Бройкаджията“, „Опасни игри“, „Страхотни момчета“, „Стъпка напред“, „Оливър“.

Осъществила е в турнета в Украйна, Австрия, Германия, Франция, Великобритания и Канада.

Нети е награждавана във всички сфери, в които работи. Има призове и като актриса и като певица и като модел, а в първия сезон на българския „Dancing stars“,печели трето място.