дом Oбщество Бойко изригна във Фейсбук, удари хейтърите. Милиарди от чужбина идват. 6000 души...

Бойко изригна във Фейсбук, удари хейтърите. Милиарди от чужбина идват. 6000 души наемат на работа в

624

Според премиера Бойко Борисов говоренето за „катастрофален срив на инвестициите“ е по-скоро непознаване на данните. Министър-председателят изразява тази позиция в профила си във Фейсбук. Той посочва, че е получил последните данни на БНБ за преките чуждестранни инвестиции в България.

Както сами може да се убедите от фактите по-долу, наблюдаваме сериозен ръст само за една година, посочва Борисов. Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г. Преките вложения от чужбина за настоящата година също надвишават миналогодишното ниво, допълва министър-председателят.

„От началото на 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти. Общо предвидените инвестиции по тях възлизат на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места. До края на годината очакваме общият размер на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд. лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места“, пише още премиерът Борисов.